Followers

Tuesday, 14 June 2011

Kenangan PahitKu Contest


klik banner untuk join...

tag : 
izzara
wanie
KH
dayah
n&n

..................................start of story....................................

cerita ni adalah kisah benar dalam hidup saya...kenangan yang sangat sedih & tak akan dapat dilupakan samapai bila2...first of all, hari bapa yang akan disambut pada minggu depan kan??itulah yang buat saya lagi bertambah sedih....actually cite ni kisah my dad kembali ke rahmatullah...

now,umo saya 22, ayah saya meninggal dunia 17 taun yang lalu..mean, umo saya 5 taun tyme tu...ingt skit2 je kenangan bersama arwah ayah...Ayah meninggal pada 14/10/1994 hari jumaat...bayangkan mase tu adik saya yang bongsu baru 1 bulan lahir...mak dalam pantang lagi...mak lah orang yang paling sedih,tapi mak x tunjuk yang die sedih...saya yang x tau ape2 ni,duduk disisi ayah sambil tengok orang lain baca Yasin...mase tu ingt ayah tidur...tiba2 doktor datang ngan ambulans check nadi ayah,then, doktor sahkan ayah meninggal sebab sakit jantung & darah tinggi..ayah meninggal atas riba mak..mak sentiasa urut dada ayah sehingga ayah menghembuskan nafas yang terakhir...nak antar hospital,tapi x sempat sbb mase tu waktu subuh..

saya yang umo 5 taun ni tengok je orang mandikan,kapankan...abang2 yg lain duk layan sedih lam bilik...saya nak cium ayah,tapi takot...sbb mase tu ayah dah berbungkus dengan kapan...masa tu saya nangis xhenti-henti sbb tengok orang bungkus ayah...rase macam nak buka balik je kain kapan tu...adik yang bongsu tu asyik nangis jew atas riba mak mungkin die dapat rase yang ayah dah pergi..

Lepas ayah pergi,saya akan sedih bila tengok ayah kawan2 hantar mereka ke sekolah..ade gak kawan2 yang ejek cakap saya xde ayah...walaupon saya xdpt rase kasih sayang seorang ayah,tp mak sentiasa disisi kami..tiap2 tahun bila bezday ayah 26 Jun or hari bapa,saya akan luah isi hati rindu saya pada ayah kat sehelai kertas...macam2 saya tulis,saya doa tuk ayah...then,kertas tu saya simpan supaya ayah dekat dengan saya..saya harap sangat Allah sampaikan ape yang saya tulis kat Ayah disana...supaya ayah tahu yang anak ayah ni sentiasa rindukan ayah..rindukan belaian ayah..rindukan pelukan ayah..rindukan ciuman ayah..rindu yang tak terkata..mak selalu mimpikan ayah,maknanya mak pun rindukan ayah,,,kami 12 beradik dijaga oleh mak sampai la sekarang..

Selamat Hari Bapa & Selamat Hari Lahir untuk ayahku sayang...
Semoga ayah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman & beramal soleh..
Semoga ayah aman di Syurga Allah..
Kami sayang Ayah...

~ x dapat nak tulis panjang2,sbb air mata dah mengalir....

.........................................end of story................................


TARIKH TAMAT : 16 JUN 2011







4 00 menaip disini:

amiraliyana said...

sedih :(
moga arwah ayah meoww di tempatkan bersama org2 yang beriman.. bila teringatkan arwah sedekahkan al-fatihah kpd arwah. hnya tu ja mmpu kita buat. Al-Fatihah..

naqiah said...

:(.. dh meleleh dh ni.. thanks meow.. tq 4 join my kontest

meoww cat said...

thanx korang... =)
hidup perlu diteruskan...

juicy X said...

juri is judging here~ al - fatihah